Uzsorázókat vettek őrizetbe Jászapátin

Uzsorázás és más bűncselekmények elkövetése miatt két személyt őrizetbe vettek Jászapátin, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat .

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Fazekas-Füzesi Nóra, a Jászberényi Rendőrkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy a 49 éves nő és a 48 éves férfi több jászapáti lakosnak is biztosított olyan juttatást, amelynek ellentételezésével még nehezebb anyagi helyzetbe hozta őket. 

Az elkövetők cselekményükért öt évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak, mellékbüntetésként pedig kitiltás alkalmazható velük szemben. 

Az a személy követ el uzsora-bűncselekményt, aki a sértett rászorult helyzetét kihasználva üzletszerűen olyan különösen aránytalan mértékű ellenszolgáltatást tartalmazó megállapodást köt, amelynek teljesítése a sértettet, illetve annak hozzátartozóját súlyos vagy további nélkülözésnek teszi ki - emlékeztetett a sajtóreferens. 

A rendőrség kéri azokat a lakosokat, akiknek a sérelmére hasonló jellegű bűncselekményt követtek el, jelentkezzenek a hatóságnál.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!