Vas megyében is leállnak a buszok?

Nem ért véget a volánosok béregyezetető tárgyalása, ha nem lesz megállapodás, leállnak a buszok Vas megyében is.

Bajdó Bettina

A vasúti dolgozók csütörtökön reggel sztrájkba lépnek. Nem sztrájkolnak egyelőre a Volánnál  tudtuk meg Pátkai Istvántól, a Liga Szakszervezet megyei vezetőjétől. Hozzátette: A Volán Szakszervezetek Együttműködési Fóruma befejezte az egyeztetést a tulajdonosokkal, a tömörülésben részt vevő szakszervezetek ezentúl önállóan folytatják bérharcukat a Volán társaságoknál.

- Aláírtunk egy két évre szóló bérmegállapodást, s az a  gond, hogy ezt mi is, és a tulajdonosok is másként értelmezik  - folytatta a vezető.  A tulajdonos szerint 160 ezer forint felett nem jár béremelés a dolgozóknak, szerintünk ez elfogadhatatlan. Mi 4,9 százalékos bérfejlesztést szeretnénk mindenkinek. Az álláspontok egyelőre nem közeledtek, de tovább folynak a tárgyalások.

Ha nem lesz megállapodás, akkor sztrájkba lépnek a volánosok. Erről azonban jóval korábban értesítik az utasokat. A vezető hangsúlyozta, nem akarnak sztrájkolni, de a mai világban egyre drágább a megélhetés, s a számlákat nekik is fizetniük kell.

Csütörtökön a vasutasok is bejelentették, folytatódik a sztrájk.  A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) hajnali 4 óra és reggel 8 óra között országos szolidaritási vasutassztrájkot tart a BKV dolgozók munkabeszüntetéséhez kapcsolódva.

Fábián Kálmán, a VDSZSZ területi vezetője csütörtökön még nem tudta megmondani, hogy a megyében csatlakoznak-e a sztrájkhoz, ugyanis a hajnali műszakváltásnál derült csak ki, hogy mely kollégák nem vették fel a munkát.

A GYSEV Zrt. már a sztrájk meghirdetése előtt kiadta közleményét, melyben az áll, a dolgozók nem csatlakoznak a munkabeszüntetéshez.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!