Vasárnapra újra itt a kánikula és a strandidő

Szombathely - A pénteki hidegfront után jön a felmelegedés, vasárnap és hétfőn kánikula várható, 35 fok, napsütéses, irány a strand!

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Pénteken gyenge hidegfront vonul át az ország felett, elszórtan alakulhat ki zápor zivatar, emellett viharos széllökésekre is számíthatunk. Szombaton már fokozatosan csökken a felhőzet, csapadék nem valószínű, a hőmérséklet elérheti a 30 Celsius fokot is. Utána ismét jön a kánikula, vasárnap és hétfőn 35 fok várható az előrejelzések szerint, felhőmentes strandidőt jósolnak a szakemberek.


 
Előrejelzés: www.idokep.hu

A kedd már enyhülést hoz, helyenként zápor zivatar várható, megnövekvő felhőzet és 30 fok körüli hőmérséklet várható a jövő hét közepétől.

A gyenge hidegfrontra az arra érzékenyebbek fejfájással, vérnyomás-ingadozással reagálhatnak. A szombaton és vasárnap emelkedő hőmérséklet szintén fejfájással, de akár szédüléssel és fáradékonysággal is járhat. Feltétlenül ügyeljenek a megfelelő folyadék-utánpótlásra, hiszen szervezetünk folyadékigénye megnő. S természetesen továbbra is érvényes a figyelmeztetés, miszerint 11 és 15 óra között kerüljék a közvetlen napfényt az erős UVB sugárzás miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!