Weöres színház: jubileumi drámapályázat

Szombathely - A Weöres Sándor Színház nyílt drámapályázatot hirdetett névadója születésének 100. évfordulójára. Az óra már elindult.

Ölbei Lívia

A szombathelyi Weöres Sándor Színház nyílt drámapályázatot hirdetett névadója születésének 100. évfordulója alkalmából. A visszaszámlálás már megkezdődött: a pályamunkák beérkezésének határideje 2013. február 15-e.  A színházi és irodalmi élet neves képviselőiből álló bírálóbizottság egyetlen, nettó 3 millió forint összegű díjat ad ki. Az eredményhirdetésre 2013. június 22-én, Weöres Sándor születésének 100. évfordulóján kerül sor. A színház nemcsak drámapályázattal, hanem bemutatóval is készül a centenáriumra: a Szent György és a sárkány című Weöres Sándor-drámát Valló Péter rendezi, a főszerepben Fekete Ernővel. A 12 legszebb magyar vers-sorozatban szintén Weöres Sándor lesz a főszereplő a jövő év első felében; ismét várható nagy versmondás is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!