Civil

2015.08.11. 10:38

Horgászverseny az ölbői tónál: egy hal megszökött a mérlegelés elől

Hegyfalu – Horgász felszereléseket és oklevelet kaptak a győztesek a hetedik alkalommal megrendezett Vörös Endre Emlékversenyen.

Civil Tudósítónktól

Az idei a választás éve a Hegyfalu és Vidéke Horgász Egyesület életében. Nemrég járt le a korábbi vezetőség megbízatása, és Piller Gyula, a korábbi elnök – a vezetőség több tagjával együtt – nem vállalta tovább a feladatot. A korábbi vezetés utolsó feladataként előkészítette a Vörös Endre tiszteletére szervezett horgászversenyt. Balogh József, az egyesület új elnöke pedig nagy lelkesedéssel vágott neki a feladatnak.

Az ölbői horgásztónál az elmúlt néhány év egyik legsikeresebb versenye zajlott le múlt hét végén. Fotó: Kálmán József

A verseny névadója, Vörös Endre volt az alapítója az 1980-as évek közepén a Hegyfalu és Vidéke Horgász Egyesületnek. Generációk nőttek fel a keze alatt, a gyerekeket a természet tiszteletére, szeretetére nevelte. Meggyőződése volt, hogy a táborok, a túrák, a pecázgatás révén nevelődnek ki a klasszikus értelmében vett horgászok, természetértő és -szerető emberek. Vörös Endre a vasi vizek nagy ismerője, szerelmese, a megyei horgásztársadalom egyik meghatározó alakja volt. A változó világ, a jogszabályi változások miatt hagyta abba a közösségi munkát, aztán már csak saját szórakoztatására ült ki a szeretett vizek partjára. Halála után az egyesület közgyűlése döntött arról, hogy Bandi bácsi tiszteletére évente megszervezik a Vörös Endre Emlékversenyt az egyesület tagjai számára.

A szökevény potyka

Idén augusztus 9-én tartották meg a versenyt, amelyet Körös Zsolt nyert 43,4 kg-os eredménnyel. A horgász ezzel a győzelmével hazavihette a vándorserleget, amely három első helyezés után kerülhet a versenyző tulajdonába.

A második Horváth Ádám lett 34 kg-mal, a harmadik pedig Nagy Sándor, 21 kg-mal. A mérlegelőket egy ügyes potyka kicselezte, így Csóka Antal vigaszdíjat kapott, hiszen a mérlegelés elől megszökött hal nélkül is hasonló eredményt ért el, mint Nagy Sándor. Az első három helyezett horgász cikkeket és oklevelet, a résztvevők emléklapot kaptak. Az első három helyezett Bandi bácsi özvegyétől a góri dombon termett, jófajta, erre az alkalomra palackozott bort kapott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!