Civil

2015.09.16. 12:16

Megújultak a Gencsapáti Szentkút keresztúti állomásai

Gencsapáti – A Szentkút búcsúja alkalmával szeptember 13-án, Dr. Veres András megyéspüspök az ünnepi szentmisét követően áldotta meg a felújított stációkat.

Civil Tudósítónktól

Gombos Bálint Gencsapáti plébánosa elmondta: a 14 stációépület vízszigetelése mellett a fülkék új vakolatot, új színezést és új cserépfedést kaptak. Emellett felújításra kerültek a szenvedéstörténetet ábrázoló képek, domborművek is.

A munkálatok összköltsége ezzel mintegy 9 millió Ft lett. A fennmaradó csaknem 4 millió Ft-ot egyházközségünk részben saját forrásból, részben pedig a hívek adományaiból fedezte. Templomi közösségeink és magánszemélyek egy-egy stáció domborművének restaurálási költségét vállalták és ajánlották fel.

Az Ispiláng együttes táncosai is közreműködtek a búcsún. Fotó: Varga Albin

Így szépülhettek meg teljesen a Szentkút kápolnáját körülvevő keresztúti stációk épületei. Az ünnepségen köszöntőt mondott Ágh Péter miniszteri biztos, közreműködtek Apponyi Albert Általános Iskola Gyermekkórusa, Tanai Erzsébet, a Perenyei Férfi Népdalkör, Németh Tamás, az Ispiláng együttes táncosai és a Plébánia Gitáros közössége.

Zárásként a közel ezer résztvevő a „Boldogasszony Anyánk" kezdetű éneket énekelte hálát adva Szűzanyának, majd közös agapéra invitálták a jelenlévőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!