Civil

2016.01.29. 11:29

Rumi Rajki István kulturális napok - Domborművet készítettek a diákok

Rum - A Rumi Rajki István ÁMK és az általános iskola által a magyar kultúra napja alkalmából január 24-én, a kultúra házában 16. alkalommal került sor a Rumi Rajki Kulturális Napok programsorozat nyitó ünnepségére.

Civil Tudósítónktól

A tetőtéri galériában Oláh Károly fotósnak és műkedvelő festőművésznek, nem utolsó sorban a Rumi Rajki Műpártoló Kör tagjának fotói tekinthetők meg, míg a lenti galériában Erdélyhez, valamint Vas megyéhez kötődő festményei láthatók. A kiállítások még három hétig, a művelődési ház nyitvatartási idejében tekinthetők meg.

A nyitó gálát hétfőn a Rumi Rajki tanulmányi verseny követte, melyen több környékbeli iskola 8. és 4. osztályos tanulói mérték össze tudásukat. A 8. osztályosok matematika, magyar nyelv és irodalom, idegen nyelv és történelem tantárgyakból versenyeztek, míg a negyedikesek környezet, magyar és matematika tárgyakból.

A kedd a vizuális találékonyságé volt. A gyerekek a korábban beküldött rajzaik után helyben is megmérettették magukat. Agyagból kellett elkészíteniük egy domborművet, melynek témája az alkotó ember volt.

Mind a tanulmányi, mind pedig a rajzversenyen az eredményes helyezést elérő diákok és csapatok értékes jutalmakat vehettek át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!