Civil

2016.02.09. 14:01

Közösen sütve finomabb! - Kemestaródfai asszonyok fánkcsodákat készítettek

Kemestaródfa - A helyi asszonyok az elmúlt hét végén összegyűlve készítették a finomabbnál finomabb és szebbnél szebb farsangi fánkokat.

Civil Tudósítónktól

Kemestaródfán a helyi asszonyok felkarolták ezt a néphagyományok közé tartozó szokást, a farsangi fánksütést. Az idei évben is közösen összefogva s összegyűlve ápolták a hagyományokat, így eleget téve a farsang szó jellemzőinek a mulatozás, lakomák, vidámság, életöröm, szórakozás, bolondozás, tánc, bálok szavaknak, azaz az önfeledt ünneplésnek a húsvéti böjt előtt.

Fotó: Szájer Gergely

Február 6-án, szombaton délután rendezték meg a közösségi eseményt. A hölgyek csapatokba szerveződve dolgoztak. Voltak, akik a tésztát gyúrták, voltak akik a fánkokat szaggatták és ízesítették, és voltak asszonyok, akik a fánkok kisütésével foglalatoskodtak. Összegezve elmondható, hogy a hölgyek egy tartalmas, jó hangulatú nappal zárták a farsangfarkát, és a nap végén mindenki boldogan térhetett haza a családjába. Emellett a Faluszépítő Egyesület tagjai meglepetésként az esti tűzoltó egyesületi ülés férfi tagjait is megajándékozták ízes, taródfai, házi készítésű fánkcsodákkal. Ez a szombati alkalom is jól példázza, hogy kiváló az együttműködés a község civil szervezetei, önkormányzata és lakói között!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!