Civil

2016.02.01. 16:46

Rejtvényt fejtenek, sportolnak, moziznak Sopronhorpácson - Sok értékes program közösséget építhet

Sopronhorpács - A közösségi élet felpezsdítése a cél Sopronhorpácson. Zsoldosné Holczer Katival beszélgettünk közeli és távolabbi tervekről.

Civil Tudósítónktól

Nem könnyű feladat egy ekkora településen olyan programokat szervezni, amelyek értékesek és sokak számára érdekesek is. Kimozdítani az embereket az otthon elmélázós kényelméből, lelkesedést ébreszteni, örömet okozni; élettel megtölteni a megújult közösségi tereket. Katit véletlenül találta meg a feladat, de szívesen vállalta a kulturális élet szervezését. Kikéri a környezetében élők véleményét, örömmel veszi a segítséget, az ötleteket, ismerkedik, kapcsolatokat épít, s már folynak az első rendezvények előkészületei. Most, farsang idején egymást érik a bálok és mulatságok.

A további programok az év során az egymást követő világnapok köré szerveződnek. (Talán némelyik létezéséről az emberek nem is tudnak...) 2007-ben a Rejtvényfejtők Országos Egyesületének és a Füles szerkesztőségének közös javaslatát, hogy minden évben február 3-dikát a magyar rejtvényfejtők napjává nyilvánítsák még az akkori oktatási és kulturális miniszter is támogatta. Idén, február 20-án, Sopronhorpácson is próbára teheti bárki kreativitását, logikai készségét a Rejtvényfejtő napon. A cél, hogy a családok együtt legyenek, s minden korosztály jól érezze magát együtt, egymással. A rendezvényeknek a megújult művelődési ház ad helyet, amelyben most is rendszeresen összejönnek a nyugdíjasklub tagjai, próbál az énekkar, ritmikus sportgimnasztika és fociedzések, mazsorettpróbák folynak, német nyelvtanfolyamon vehetnek részt kicsik és nagyok.

A hangulatos kis könyvtárban, amely a mozgókönyvtári hálózat tagja, a közeljövőben havi rendszerességgel filmvetítés indul a könyvtármozi-hálózat keretei közt. Az országos program célja, hogy az ötezer fő alatti települések könyvtáraiban alapszolgáltatássá tegye a vizuális kultúrához való hozzáférést, megosztva az MTVA archívumának kiemelkedő kultúrkincseit.

A programokról és rendezvényekről folyamatosan friss információkat találhatnak a dr. Sedlmayr Kurt Művelődési ház facebook-oldalán. Tegyük együtt sikeressé az ötleteket, hisz a kistelepülések ereje az emberek összetartásában, a közösségben rejlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!