Civil

2016.03.07. 11:00

Szent Márton bélyegeken, képeslapokon - Szombathelyi gyűjtők állítottak ki a felsőőri gimnáziumban

Szombathely – Felsőőr - Kőszegfalviné Pajor Klára képeslapjaiból és Steindl Rezső bélyegeiből nyílt kiállítás a felsőőri kétnyelvű gimnázium aulájában.

Civil Tudósítónktól

A kiállítás megrendezésére három nagy évforduló is alkalmat adott: 25 éves a testvérvárosi kapcsolat Szombathely és Felsőőr között; a Szombathelyi Dési Huber István Általános Iskola és a felsőőri gimnázium 25 éves együttműködésre tekinthet vissza; valamint Burgenlandnak is az 1700 éve született Szent Márton a védőszentje.

A kiállítás anyagában Szent Márton témájú bélyegek láthatók, illetve Szent Márton nevét viselő települések templomai képeslapokon.

A megjelent vendégeket Georg Rosner,  Oberwart polgármestere és dr. Otto Ostovics, a Burgenlandi Szent Márton Egyesület elnöke köszöntötte. Köszöntő beszédet mondott a gimnázium igazgatónője, valamint Zsótér Iris, a Burgenlandi – Magyar Kulturális Egyesület elnöke.

Fotó: Kőszegfalviné Pajor Klára

A megnyitón fellépett a Burgenlandi Magyar Kulturális Egyesület kórusa dr. Villányi Eszter vezényletével.

Szombathely városát Kiss Péter, a Szombathelyi Dési Huber István Általános Iskola igazgatója és dr. Szabó Gábor, a KLIK referense képviselte.

A kiállítás 2016. március 16-áig látogatható Felsőőrött.  Aki szeretné, de nem tudja megnézni a kiállítást, annak  jó hírrel szolgálhatunk: a válogatás visszakerül Szombathelyre, ahol  az Oladi Általános Iskolában  kerül közönség elé.

Bődi Lívia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!