Civil

2016.08.14. 15:06

Az elszármazottak már várják a meghívást a hegyhátszentmártoni falunapra

Hegyhátszentmárton – A településen szombaton borúsan kezdődött a falunap, az előkészületek közben mégis viccelődve ugratták egymást az önkéntes segítők Pál László polgármester és a képviselők, Kiss László és Gérnyi Ferenc közreműködésével.

Civil Tudósítónktól

Délutánra aztán az időjárás is derűsebb arcát mutatta. A gyerekek mókázhattak a légvárban, és előállt a csacsifogat is Takó Tibor irányításával. Az üstökben rotyogó vacsorát Pál Lászlóné, Jutka felügyelte. Azt mondta, ilyenkor úgy érzi magát, mintha szaunában lenne.

A színpadi műsor négy órakor kezdődött gyerekeknek szóló dalokkal, melynek során a felnőttekben is felelevenedtek a szép gyerekkori versek. Szabó Gábor és Horváth Kitti is kihozta kisfiait a gyerekműsorra. Itt töltötték a gyerekkorukat, s nemrég vásároltak egy házat ezen a csendes településen.

Olasz látogatói is voltak a falunapnak: Mazzoni Maria Chiara édesanyja magyar származású, így remekül beszéli nyelvünket. Kíváncsi volt az Ivánci Népdalkör fellépésére. Kislánya, Ginevra még sosem volt ilyen rendezvényen, de rögtön táncolni kezdett, ahogy meghallotta a zenét, akárcsak a helyi származású Sütő Csaba kislánya, Emese is.

Budapestiek is ünnepeltek a helyiekkel: például Horváth László rokonlátogatásra érkezett a családjával, s a falunapon kötöttek ki. Meglepődött, mennyi régi ismerősével találkozott, köztük volt osztálytársával Aggné Németh Rozáliával, akitől most tudta meg, hogy osztálytalálkozójuk lesz.

Ahogy alkonyodott, úgy lett egyre több résztvevő a falunapon. Pedig a közeli Felsőmarácon is hasonló rendezvény van – árulta el Balla Laci bácsi és felesége, Éva néni, akik már eladták szentmártoni ingatlanjukat. - Megígértem a Lacinak (Pál László polgármester), ha kapok meghívót, akkor itt leszek ezután is a rendezvényeken - mondta.  Lányuk, Eszter is szívesen elkísérte őket, sok szép emléket őriz a faluról, örült az ismerős arcoknak. Az elszármazottak rendszerint várják a polgármester úr meghívását, hogy találkozhassanak a régen látott kedves ismerőseikkel.

Sipos Gabi és barátnője, Szilágyi Lilla Kata, valamint Boda Noémi és kísérője, Dancsecs Tibor is jól érezte magát, négyesben diskuráltak. A fellépő sztárok biztatására a „táncparkett” is megtelt vidám családokkal, CD-ért jelentkező gyerekekkel, barátnőkkel, fiatal és idősebb szerelmespárokkal. Minden korosztály jelen volt, s együtt szereztek új élményeket, melyeket majd jövőre ilyenkor ismét felidézhetnek.

Horváth Bernadett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!