Civil

2016.09.06. 13:29

Kisasszony napi búcsú Nagytilajon

Nagytilaj - A nagytilajiak és környékbeliek több mint egy évszázadon át megtartották a hagyományos Kisasszony napi hegyi búcsút. Így volt ez az elmúlt hétvégén is.

Civil Tudósítónktól

A tilaji kápolna a falu gazdáinak kezdeményezésére, azok összefogásával épült meg 108 évvel ezelőtt Szűz Mária születésének tiszteletére. Léte bizonyítja nekünk elődeink közösségi gondolkodását, azt a láthatatlan összetartó erőt, ami nemzedékről nemzedékre munkált a családok, a faluközösség lelkében és az itt élők társadalmi életében.

Fotó: Horváthné Kántor Klára

Bízunk benne, hogy a jövőben is fontos lesz ez a nap és ez a helyszín nemcsak az idősebbek, hanem a gyerekek és a fiatalok életében is, hogy évről évre elzarándokoljanak majd a kápolnához ünnepelni Kisasszony napját, a búcsút és a lelki összetartozást, amit e hely, a táj és hagyomány sugall a szíveknek. Az ünnepség szentmisével kezdődött, majd a polgármester asszony köszöntötte a vendégeket.

Fotó: Horváthné Kántor Klára

A helybeliek nagy örömére még a helyi születésű Kövér Mariska néni is hazajött az alkalomra Szombathelyről, pedig már a századik évében jár. Ezután Vízvári Sándor előadását hallgatták meg a hívek "Tőkétől a pohárig " címmel. Végül borkóstolás mellett beszélgetett mindenki és örült az együttlétnek.

 

Horváthné Kántor Klára

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!