Civil

2016.09.09. 08:08

Tűzoltó szerház épülhet Felsőcsatáron

Felsőcsatár - Eldőlt, hogy Felsőcsatár egyik központi részén, a Petőfi utcában, a telefonközpont előtti önkormányzati területen épülhet fel a helyi tűzoltó egyesület új, két kocsibeállásos szerháza. A tervek már engedélyeztetés alatt vannak, az idén szeretnének alapozni.

Civil Tudósítónktól

Régóta tervezik a Felsőcsatári Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai, hogy szerházat építenek, és ott helyezik el az eszközeiket, köztük a nemrég Ausztriából vásárolt nagy teljesítményű és sokoldalú gépjárműfecskendőt, amit jelenleg – ideiglenesen – a volt határőr laktanyában tárolnak. Most elérhető közelségbe került a terv megvalósítása, miután az önkormányzat az egyesület rendelkezésére bocsátotta a volt telefonközpont előtti, használaton kívüli területet. Közben elkészültek a két kocsibeállásos szerház tervei, amelyek jelenleg engedélyeztetésen vannak.

A terület előkészítése is megkezdődött, a tűzoltók – engedély birtokában – tíz nyár-, illetve kőrisfát vágnak ki az érintett részen. A fák egy részét már eltávolították, a többi pedig majd akkor jut erre a sorsra, ha a kábelszolgáltató rövid időre kiiktatja az útban lévő légvezetéket.

Biroczki Zoltán tűzoltó parancsnok reméli, hogy az épület alapozása még az idén megtörténhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!