Civil

2016.11.01. 13:47

A legügyesebb felsőcsatári diákok csaknem két mázsa papírt gyűjtöttek fejenként

Felsőcsatár - Sikeres volt a felsőcsatári iskolások papírgyűjtési akciója: intézményi összesítésben mintegy 16 tonnányi papírhulladékot adtak át a feldolgozóknak.

Civil Tudósítónktól

A legügyesebbek a hetedik osztályosok voltak – derült ki az iskolában közzétett eredménylistából.

Szépen gyűltek a papírkötegek október 7-én, délután Felsőcsatáron a kisiskola épületében – ekkor tartották az intézmény hulladékgyűjtési akcióját. És ahogy az lenni szokott, verseny is volt ez a javából: az volt a tét, ki, illetve melyik osztály tudja a legtöbb papírhulladékot begyűjteni. Szorgoskodtak is rendesen mind a nyolc osztály tanulói, volt, aki talicskában vitte az újságkötegeket a gyűjtőhelyre.

Megszülettek a "hivatalos eredmények", ki is hirdették az iskolában, hogy a diákság összesen mintegy 16 tonna papírt hordott össze. Nem kis teljesítmény! A versenyben pedig a hetedikesek végeztek az első helyen, második lett a második osztály, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a nyolcadikosok állhattak fel. A további sorrend: ötödik osztály, harmadik osztály, negyedik osztály, első osztály és végül a hatodik osztály. A győztes hetedik osztály tanulói átlagosan 186 kiló papírt gyűjtöttek.

A papírhulladékból származó bevétel az osztálypénzt gyarapítja.

Szöveg és fotó: Csatári László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!