Civil

2017.01.27. 11:46

Forró almafelfújt

Nagygeresd – Az évnek ebben a szakaszában megfizethető az alma, amiből finom felfújt is készülhet. Nem mindennapi csemege, bár egy kicsit munkaigényes.

Civil Tudósítónktól

Hozzávalók: nyolc darab kisebb méretű alma, egy evőkanál kristálycukor, citromhéj, baracklekvár, hat deka vaj, hat deka rétesliszt, négy deci tej, négy tojás, négy evőkanál porcukor, két evőkanál rum, a tál kikenéséhez margarin.

Az egész almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd a cukorral és egy darabka citromhéjjal ízesített vízben, egészben, félpuhára főzzük. Szitán lecsurgatjuk, majd kivajazott, mély tűzálló tálba egymás mellé állítjuk. A magház helyére sűrű baracklekvárt töltünk.

A vajból, a lisztből és a tejből besamelt főzünk. A tűzről levéve belekeverjük a porcukrot, belereszelünk egy kevés citromhéjat, majd ha már kihűlt, eldolgozzuk benne a tojások sárgáját, a rumot, valamint a tojások kemény habbá vert fehérjéjét. Ezt a masszát az almákra öntjük, és a sütőben, vízzel teli tepsibe állítva a tűzálló tálat, 45 percig sütjük.

Abban az esetben ha a teteje nagyon barnulna, alufóliával vagy papírral takarjuk le.

Ha kész, a sütőből kivéve azonnal, forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!

Varga István Tiborné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!