Civil

2017.02.12. 11:16

Gyertyás mise a betegek világnapján Szentgotthárdon

Szentgotthárd - Huszonöt esztendeje nyilvánította a betegek világnapjává Szent II. János Pál pápa a Lourdes-i jelenés emléknapját.

Civil Tudósítónktól

1858. február 11-én a Lourdes melletti Massabielle-barlangban, a tizennégy éves Bernadette Soubirous-nak megjelent a Szeplőtelen Fogantatás. Az évforduló napján gyertyával, mécsessel köszöntötték a szentgotthárdi hívek az Istenszülő Szűz Máriát, a Nagyboldogasszony plébánia-templomban.

Lang Márk - kezében égő gyertyával - a hívők sokaságával imádkozott a betegek gyógyulásáért Fotó: Horváth R. László

A szentmisén részt vevők közösen énekelték a Szépen szól a kisharang című éneket, majd Rimfel Ferenc plébános ismertette a hívek közösségével a 159 éve történt eseményeket. Homíliájában szólt arról, hogy a katolikus egyház a több ezer megmagyarázhatatlan gyógyulásból hatvankilencet ismert el csodás gyógyulásnak. Mint mondta, nemcsak a testi gyógyulás fontos az ember számára, hanem a lelki is. Emlékeztetett arra is, hogy Mária nemcsak a betegek gyógyítója, hanem Magyarország Patrónája – ezért bizalommal forduljunk hozzá, hiszen általa kérésünk meghallgatásra talál a Mennyei Atyánál.

Lang Márk - kezében égő gyertyával - a hívők sokaságával imádkozott a betegek gyógyulásáért Fotó: Horváth R. László

A mise liturgiájának befejező részében a jelenlévő hívek együtt könyörögtek a betegek gyógyulásáért, a bajba jutottak segítségéért és a szenvedők vigasztalásáért.

Horváth R. László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!