Civil

2017.03.09. 10:38

Keresztény jótékonysági bál Sárváron

Sárvár - Farsang szombaton, február 25-én, 23. alkalommal rendezték meg a Keresztény Jótékonysági Bált a sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola alapítványának szervezésében.

Civil Tudósítónktól

Az évad legnagyobb városi összejövetelén 470 vendég búcsúztatta a telet, köztük a város egyházi és világi vezetői. A bált Máhr Tivadar alpolgármester, Orbán István kanonok, esperes-plébános pezsgős köszöntője, valamint a katolikus iskola nyolcadikosainak gyönyörű ruhában előadott keringő-tánca nyitotta meg. Köszöntő szavaikban a Szent László év kapcsán dicső királyunkra emlékeztek, aki nemcsak jó keresztény, hanem bölcs király is volt. A bál jelmondatát is e gondolat jegyében választották:" A jó ember ...jó kincséből jót hoz elő."(Lukács 6:45)

Fotó: Szalainé Horváth Judit

A megnyitóbeszédek után a szokásnak megfelelően az estély fővendégeit, majd szüleiket kérték fel egy táncra az első bálos fiatalok. Az ízletes vacsorát - göngyölt kecskeméti barackos jércemell, fűszeres bundában készült ínyenc sertés cordon, baconos és parenyica töltelékkel, snidlinges burgonyapüré, vörösboros párolt szilva, színes rizs – két helyi vendéglő munkatársai szolgálták fel.

Közben, hogy az élvezetek teljesek legyenek, a Stop and Go tánccsoport mutatta be koreográfiáit.

Fotó: Szalainé Horváth Judit

A vacsora után a táncteret újra az első bálozók vették birtokba, akiket név szerint bemutattak a vendégeknek. A parkett ezután a közönségé volt, a zenét a répcelaki Jagadics Music szolgáltatta a vendégek elvárásához igazodó muzsikával.

Fotó: Szalainé Horváth Judit

Rekordszámú fiatal vett részt a bálon, mely alkalmat jelentett a kulturált szórakozásra és a keresztény fiatalok ismerkedésére. Az este folyamán közülük választották meg - valamennyi vendég szavazata alapján - a bál királyát és királynőjét. Idén Bíró Ottó és Zsirai Zsófia lettek az uralkodófői a rendezvénynek, akiknek fejére dr. Kondora Bálint, a megyei közgyűlés alelnöke tette a megtisztelő koronát.

Fotó: Szalainé Horváth Judit

A bálozók közül megkeresték azt a házaspárt is, akiknek házasságkötésük a legrégebben zajlott. Horváth Pál és felesége 48 éve házasodtak össze, és a bálozóknak elmesélték, hogy annak idején egy farsangi bálban ismerkedtek meg. Ez reményt adhat a fiatal generációnak, hogy tartós és szép kapcsolatok kezdődhetnek egy zenés mulatság alkalmával.

Fotó: Szalainé Horváth Judit

Az esemény jótékony jellegéből adódóan Sárvár vállalatai, vállalkozói, valamint magánszemélyek adományaiból tevődött össze a százötvennél is több, értékes tombolatárgy. A fődíj egy 100 ezer forintos építkezési utalvány volt. Az est bevételét, mely főleg a tombolaszelvények megvásárlásából származott, a rászoruló betegek gyógyszer-támogatására és a katolikus iskola eszközparkjának fejlesztésére fordítják.

Szalainé Horváth Judit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!