Civil

2017.03.19. 13:21

Mozgalmas évet zárt az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Vasalján

Vasalja – Az Önkéntes Tűzoltó Egylet beszámolót tartott 2016. évi munkájáról. Huszonketten vettek részt a közgyűlésen, az előző évben egy fővel bővült a létszámuk.

Civil Tudósítónktól

A tagok módosították az alapszabályt. Eddig egyletként szerepeltek, de a sok kalamajka miatt most egyesületté módosították a nevüket, melyet egyhangúan elfogadtak a tagok. Ez együtt jár azzal, hogy át kell íratni a tulajdonukban lévő két gépjármű és egy utánfutó forgalmi engedélyét is.

2016-ban nem történt kivonulás tűzeset miatt, Pinkamindszentre egy balesethez és egy belvízhez kellett kivonulniuk. Rendszeres ellenőrzéskor a tűzcsapokat rendben találták. Segédkeztek a Pinkamenti Agrár Kft. aratási tűzriadó tervében. Egy használaton kívüli felszerelést a Megyei Tűzoltó Múzeumnak adtak. Pályázaton nyertek légzőkészüléket, mászó övet, nyomótömlőt, sisaklámpát, állványpolcot, gyakorló ruhát, védőkámzsát, valamint kötelező biztosítást a Mercedes autóhoz.

Szénaboglya oltása közben Fotó: A szerző

A tavalyi évben újraválasztották az ötfős vezetőséget. Elmentek a Tűzoltó Szövetség Közgyűlésére is, ahol szintén vezetőségválasztás volt. Hivatalosak voltak az Őriszentpéteri Mentőcsoport alakuló ülésére, Szombathelyen részt vettek a Tűzoltó Napon, Körmenden pedig Tűzoltó Parancsnoki értekezleten jártak.

Április hónapban többször tanácskoztak, mivel Vasalja másodszor adott otthont a Területi Tűzoltó Versenynek. A verseny jól sikerült, de hazai pályán csak negyedik helyezést tudtak elérni. A szomszéd faluban, Pinkamindszenten részt vettek a Flórián napi rendezvényen, ahol egy szénaboglya tűzoltását végezték.

Szénaboglya oltása közben

Két tűzoltótársuk hunyt el egy év alatt, Gombás János és Bodó Imre, akikre egy perces néma felállással emlékeztek.

Az idén is készülnek a versenyekre, tanfolyamokra járnak, folyamatos készenlét, üzemkész állapot fenntartását tartják fontosnak.

Gombás György, elnök Szakonyi Gyula tűzoltóparancsnok

Az eredetileg előző évre tervezett 120 éves jubileumi ünnepséget április 29-re tervezik, a műsor összeállítása, a támogatók megszerzése és a körmendi fúvószenekar biztosítása lesz nagy feladat. Számíthatnak az önkormányzat támogatására és együttműködésére, mivel jó kapcsolatot ápolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!