Civil

2017.03.23. 10:25

Új helyen a felsőcsatári sulikönyvtár, de a kuckóhangulat megmaradt

Felsőcsatár - Tágasabb helyre, megújult környezetbe költözött a sulikönyvtár a Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskolában. Gyarapodott az állomány is új, slágernek számító gyermek- és ifjúsági könyvekkel.

Civil Tudósítónktól

Új, tágasabb helyre költözött a felsőcsatári iskola könyvtárszobája, közben új berendezést és tartalmat is kapott. Az átalakítással ugyanakkor – a gyermekek örömére – megmaradt a könyvkuckó-hangulat is. És ami az állományt illeti: vannak a polcokon új, slágernek számító gyermek- és ifjúsági könyvek. Megtalálják a legkisebbek is a nekik szóló könyvet, olyat, amivel a kezdő olvasó is könnyűszerrel képes megbirkózni. A nagyobbak pedig kézbe vehetnek kalandos és fiatalos, bestsellernek számító köteteket. Bőséggel találni ismeretterjesztő, a tanulást és önfejlesztést szolgáló kiadványokat is. Aki betér a könyvszobába, kellemes környezetben, kényelmesen és tartalmasan töltheti ott idejét, és biztosan fog találni magának olvasnivalót.

Mostantól az eddiginél szorosabb a kapcsolat, az együttműködés a sulikönyvtár és a kultúrházban található községi könyvtár között. Ezáltal lehetővé válik, hogy a diákok közvetlenül hozzájussanak olyan könyvekhez is, amelyek eddig hiányoztak az iskolai könyvtár állományából. És természetesen a hírlapolvasót is használhatják, ahol nekik szóló újságokat is találnak.

“Megtanultunk járni, hát járunk. Megtanultunk beszélni, hát beszélünk. Megtanultunk olvasni, hát olvassunk! Most már kellemes hangulatú, jó adottságú könyvtárunk is van hozzá” – olvastuk az iskola weboldalán.

Csatári László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!