Civil

2017.06.19. 09:32

Úrnapját ünnepeltek a vasaljai hívek

Vasalja - A pinkaszentkirályi Szent István titulusú templomban vasárnap délelőtt ünnepelték Úrnapját, amely az Oltáriszentség ünnepe, a katolikus egyház egyik jeles napja.

Civil Tudósítónktól

A templomhoz tartozó két falu - Vasalja és Magyarnádalja - lányai és asszonyai kora reggel elkészítették a templomtér négy sarkában levő, virágsátorral díszített oltárokat. A sátrakat zöld ágakkal és fehér virágokkal ékesítették.

Gombás Györgyné, Keresztury Miklósné, Zimics Józsefné, Farsang Györgyné, Gombás Alajosné

Magyarnádalja asszonyai

Magyarnádalja másik csoportja

Vasalja kis csoportja díszítés közben

A körmenet indulása előtt

A körmenet élén a keresztet vivő és a falut jelképező zászlókkal a férfiak haladtak. Eközben az Üdvözlégy Oltáriszentséget énekelték. Ezt követték a virágszirmot szóró lányok, a ministránsok, majd a baldachin alatt az Oltáriszentséggel a liturgiát végző pap. A menetet fehér zászlóval a lányok és asszonyok zárták. A körmenet résztvevői mindegyik sátornál megálltak, Óra Krisztián atya rövid szertartást végzett és a négy égtáj felé megáldotta a híveket. A templomban az oltárnál hálaadással és fohásszal zárult az Úrnap.

Sátor előtti imádkozás

A hölgyek

Zászlókkal a férfiak

Óra Krisztián atya a sátor alatt

A hölgyek csoportja

A búcsú ezen a napon hagyomány, érkeztek a vendégek a családokhoz, az ünnepi ebéd elfogyasztása után hosszas délutáni beszélgetésekkel fejeződött be a nap.

Gombásné Judt Magdolna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!