Civil

2017.07.05. 05:46

Elismeréseket is átadtak a hosszúperesztegi falunapon

Hosszúpereszteg - A községért ajánlott közös imával kezdődtek a falunapi programok július első szombatján Hosszúperesztegen.

Civil Tudósítónktól

Bodorkós Imre plébános beszédében arra hívta fel a hallgatóság figyelmét, hogy mennyire fontos a szerepvállalás, az elvárható tevékeny és aktív jelenlét az ilyen kicsi közösségek életében, s ezek az ünnepi alkalmak mekkora közösségformáló, megtartó erővel bírnak. Ezt követően a Hosszúperesztegért emlékplakettek átadása következett, melynek közszolgálati tagozatát Balázs Péterné, a helyi Cifra Palota Művészeti Tagóvoda idén nyugállományba vonult intézményvezetője vehette át több évtizedes kitartó és lelkiismeretes munkájáért. Civil tagozat elismerésben Hosszúpereszteg Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete részesült, köszönetképpen mindazért, amit a település védelme érdekében tesznek.

Fotó: Pajor Balázs

Az ünnepeltek pezsgős koccintáson vettek részt a művelődési házban, ám kint sem unatkoztak az egybegyűltek. A csehimindszenti asszonykórus boszorkányos félórája derűsen indította a délutánt, a hölgyek a népdalcsokrok helyett a helyzetkomikumra építettek, így könnyedén oldották a közönséget. A Lufi Együttes műsora a gyerekeknek szólt, a Capito Gitárklub a 60-as, 70-es évek legnagyobb slágereivel sokak fiatalságát idézte. Az Apáca show legjobb zenei betéteivel a bejcgyertyánosi Napfény Dal-és Tánccsoport talpig jelmezbe bújt tagjai ösztönözték vastapsra a nézősereget.

Fotó: Pajor Balázs

Pontban 16.30-kor szólalt meg a sziréna, s nyíltak egyszerre a tűzoltószertár kapui, ám most bemutató gyanánt nem a lángokkal küzdöttek meg az ünneplő önkéntesek, hanem egy jól megkomponált koreográfiát adtak elő hiphop elemekkel, teljes összhangban. Majd az illúzió nagymestere, Nagy Jonathan lépett színre, s számos bűvésztrükk mellett asztalt is táncoltatott a színpadon.

Fotó: Pajor Balázs

Ennyi izgalom után jólesett a közösen elfogyasztott vacsora, a gulyásleves vagy halászlé mellé a hideg sört Nagy Vilmos alpolgármester csapolta, mindenki a vendége volt. A legkisebbeket légvár, lovaglási lehetőség és csillámtetkó készítés várta egész délután. A tombolasorsoláson a rengeteg tárgynyeremény és ajándékutalvány mellett fődíjként egy wellness hétvége is gazdára lelt.

Fotó: Pajor Balázs

Sztárvendégként Matyi és a Hegedűs érkezett, a mulatós zene iránt rajongók legnagyobb örömére.

Fotó: Pajor Balázs

A tánc az utcabálban folytatódott, a jókedvnek s a zenének éjfél tájban a hirtelen támadt vihar vetett véget.

Kéthelyi Dóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!