kiváló eredmények

2019.05.01. 07:00

A mikroalgák szerepét kutatja a felsőszölnöki néptáncos

A felsőszölnöki, Vépen tanuló Labritz Bálint Szekszárdon és Kaposváron ért el kiváló eredményt dolgozatával nemzetközi, illetve országos tanulmányi versenyen.

Civil Tudósítónktól

Labritz Bálint a közelmúltban Szekszárdon az AM Dunántúli Agrárszakképző Központ által meghirdetett Csapó Dániel-emlékversenyen indult. A Kárpát-medencei magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari középiskolák és szakképző iskolák tanulói számára 33. alkalommal rendezett meg­mérettetésen az Alternatívák a mezőgazdasági termelésben/Mikroalgák alkalmazása a burgonyatermesztésben című versenydolgozatával második lett. Bálint ugyanezen témában írt dolgozatával az április 26-án megrendezett kaposvári Guba Sándor-emlékversenyen első helyezést ért el, felkészítő tanára, Husz Annamária segítségével.

A tavaszi idő Bálintot hétvégén az udvaron találja, egy traktort készít fel a közeljövőbeni munkákhoz. A fiú már „totyogós” korában is sokat segédkezett a családi gazdálkodásban, gyakran elkísérte édesapját traktorozni, dolgozni.

A 17 esztendős ifjú a néptánccsoport tagjaként, testvéreivel együtt tevékenyen részt vesz a szlovén néphagyományok ápolásában. Hétvégenként pedig az Ezüst-Hegy Sportegyesület (Sportno Drustvo Srebrni Breg Gornji Senik) csapatában focizik. Nemcsak a szülők, hanem szinte az egész falu büszke Bálint sikerére, aki a vépi szakiskolát követően a mosonmagyaróvári Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karán szeretné folytatni a tanulmányait – és mellette természetesen a családi gazdálkodást.

Horváth R. László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!