Közös próba nélkül is jól sikerült

2019.06.10. 18:18

Pünkösdi fúvósparti Szentgotthárdon

Kitűnő hangulat uralkodott szombaton a színház melletti téren a XXII. Pünkösdi Fúvóspartin, ahol hat fúvószenekar közösen szórakoztatta a szépszámú közönséget.

Civil Tudósítónktól

Hat zenekar lépett föl együtt Fotó: VN/HRL

A táplánszentkereszti, kőszegi, sárvári, szombathelyi, letenyei és szentgotthárdi rezesbandák próba nélküli térzenéje osztatlan sikert aratott. Rápli Róbert szentgotthárdi karnagy elmondta: Rendhagyó módon szervezték meg az idei találkozót. Minden együttes kiválasztott egy-egy művet, amelynek kottáját elküldték egymásnak. Otthon mindenki gyakorolhatott, ám összpróbára nem volt lehetőség.

Hat zenekar lépett föl együtt Fotó: VN/HRL

Így a pillanat varázsa tette egyedivé a pünkösdi térzenét. A mintegy százötven fős nagyzenekar a helyszínre varázsolta a riói szambaérzést csakúgy, mint egy hóeséses, különös szilvesztert. A házigazdák a koncert után piknikezni hívták a vendégzenészeket, főzőversenyt is tartottak. A zenekarok egész napos programja koncerttel zárult a csörötneki kempingben.

Horváth R. László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!