Hagyományteremtő céllal rendezték

2019.08.07. 19:15

A bűntényekről és a megelőzésükről

Mit mutat egy bűnöző kézírása? Milyen egy rendőrautóban ülni? Csehimindszenti és csehi résztvevők is tanulhattak az olaszfai bűnmegelőzési napon.

Vas Népe

Molnár Balázs drogprevenciós fóruma sok érdeklődőt vonzott Fotó: VN/Pápai Viktória

Az internet egy óriási könyvtár, ami jó dolog, de veszélyeket is rejt – erről szólt Balázsfalvi Gusztávné interaktív előadása a Berzsenyi Dániel Könyvtár jóvoltából az olaszfai bűnmegelőzési napon. A helyi önkormányzat a környező falvakban is meghirdette a programot, érkeztek Csehimindszentről, Csehiből felnőttek, gyerekek, hogy hallhassák például azt is: az internet nem felejt, amit felteszünk, az ott is marad.

A Vasvári Rendőrkapitányság munkatársaitól a résztvevők a drogprevenció nehézségeiről is értesültek, láthattak különféle kábítószertípusokat. Aki lelkesen sorban állt, az ujjnyomatán túl még a tenyérnyomatát is hazavihette emlékbe „büntetlenül”.

Molnár Balázs drogprevenciós fóruma sok érdeklődőt vonzott
Fotó: VN/Pápai Viktória

Bűnmegelőzési nap nem múlhat el szirénázó rendőrautó nélkül, a gyerekek beülhettek az autóba és szirénázhattak is. Lókiné Csarankó Melinda grafológus arról mesélt, mit rejt a bűnözők kézírása, mit mutatnak meg a személyiségünkből a leírt betűink, mondataink. A Vas Megyei Polgárőr Szövetség is képviseltette magát, játékokkal várták az érdeklődőket. Nagy sikert aratott a Szombathely-Vasvár Sakura Karate Klub: önvédelmi technikákat és a lefegyverzés különböző módszereit mutatták be.

A Bűntény a könyvtárban című, felnőtteknek íródott, játékos feladat közben a gyerekek kipróbálhatták a „részeg szemüveget”.

A programok közben a helyi művelődési ház udvarán főtt a finom, ínycsiklandó étel. Következett a közös vacsora, zenével, és még az időjárás is kegyes volt az egybegyűltekhez. A vendégül látott csehi és csehimindszenti gyerekek és felnőttek egyaránt jól érezték magukat, és a jövőben igyekeznek minél több hegyháti rendezvényen részt venni.

Civil/Pápai Viktória

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!