Civil

2016.04.18. 09:47

Ismét nyertek a szombathelyi ifjú szépítők

Szombathely – Ismét szép helyezéseket értek el dolgozataikkal a Szombathelyi Szépítő Egyesület fiataljai.

Civil Tudósítónktól

A Város- és Faluvédők Országos Szövetsége (Hungaria Nostra) szombaton délelőtt tartotta díjátadó ünnepségét a Budapesti Történeti Múzeum barokk udvarában. A „Fiatalok az épített és természeti környezet védelméért" címmel kiírt pályázatra három fiatal adta be pályamunkáját a Szombathelyi Szépítő Egyesületből.

Simon Dániel veszi át a díjat Ráday Mihály elnöktől és Széphegyi László alelnöktől. Fotó: Bődi Lívia

A megjelenteket dr. Farbaky Péter főigazgató köszöntötte, a kiállítást Nagy Gergely építész és Ráday Mihály, a Hungaria Nostra elnöke nyitotta meg. Három pályázati kategóriát hirdettek meg – írásos pályázatot, rajzot, illetve makettet vártak. Az írásos pályázat kategóriába negyven pályamű érkezett be, amelyeket egy háromfős szakmai zsűri bírált el. A szombathelyi fiatalok negyedik éve vesznek részt rendszeresen az országos pályázaton, az idén is szép eredményeket értek el. Írásos pályázat kategóriában mérették meg magukat ismét, a következő helyezéseket érték el.

Simon Dániel, a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium tanulója második helyezést ért el A Szombathelyi Haladás Stadion története című dolgozatával. Vigh Kornél, a szombathelyi Hermann Ottó iskola diákja ugyancsak második helyezett lett, ő szombathelyi Smidt Múzeummal foglalkozott munkájában. Ignéczi Dóra, a Nagy Lajos Gimnázium tanulója pedig különdíjas lett – ő Sarlós Boldogasszony Székesegyház történetét dolgozta fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!