Balaton, légitársaság, GDP

2018.04.17. 18:14

Facsarj egy kis információt az adatokból! – Második helyezést értek el a sárvári gimisek

Országos második helyezést értek el a Tinódi gimnázium tanulói a Budapesti Corvinus Egyetem Facsarj egy kis információt az adatokból! című adatelemző versenyén.

Civil Tudósítónktól

Horváth Bálint, Szabó Anna és Bánó Márk Fotó: Grodvalt Ottó

A három 11. a osztályos diákból álló csapat Grodvalt Ottó informatika szakos tanár segítségével jelentkezett a nem mindennapi kihívásra. A csapat tagjai, Bánó Márk, Horváth Bálint, Szabó Anna három írásbeli fordulón át küldték a feladatokat a zsűrinek. Egy-egy, a közgazdasági adatelemzés szempontjából kulcsfontosságú területet és módszert jártak körül. Az első fordulóban 120 ország GDP-jét és iskolázottságát vizsgálták. A szemléltetésre grafikonokat, diagramokat készítettek. A második fordulóban Balaton környéki benzinkutakról kaptak adatokat, az ezek közti kapcsolat jellegét vizsgálták. A harmadik fordulóban egy légitársaság késve és pontosan érkező járatainak számát hasonlították össze, valamint 78 ország boldogságindexét és adókulcsát vizsgálták.

Horváth Bálint, Szabó Anna és Bánó Márk Fotó: Grodvalt Ottó

A diákok kiválóan teljesítettek. Az írásbeli fordulón induló 90 csapat közül a legjobb ötöt – köztük őket is – behívták a döntőbe. Az előkelő második helyezést érték el, a teljesítményt a szervezők pénzjutalommal díjazták.

Civil/Grodvalt Ottó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!