Civil

2015.06.29. 13:41

Tányért törtek, majd ölelkeztek Ikerváron (galériával frissítve)

Ikervár - A hétvégén zajlott 25. Ikervári Napokon dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke nosztalgiával gondolt arra, hogy több éven keresztül ő is - mint az ikervári művelődési ház egyik mozgásművészeti csoportjának vezetője – rendszeres fellépője volt az Ölelkező Rába-völgye programsorozatnak.

Civil Tudósítónktól

Az idei rendezvényt - a kétnapos műsorfolyamban - ezernél több résztvevő, száznál több fellépő, kulturális sokszínűség és az Ikerváron már megszokott igényesség jellemezte. A rendezvénysorozat első napjának délutánján, a Szélünnepen kerékpárverseny, főzőverseny, sétakocsikázás, szélerőmű-látogatás, változatos gyermekprogramok csalogatták az érdeklődőket a Mesevár Óvoda udvarára.

Este a művelődési ház szabadtéri színpadán a helyi Tricolour moderntánc csoport mozgásformációi és karaoke party alapozta meg a hangulatot a nagykanizsai Zero zenekar hajnalig tartó báljára. Vasárnap reggel a Nyugdíjas Klub szépkorú tagjai lovaskocsin, harmonikaszóval kísérve ébresztették a lakosságot. Délután két órakor az ikervári Sándor Berill fotóiból nyílt kiállítás, amelyet a Castrum Gemini Énekegyüttes felvezetőjét követően Benkő Gábor kulturális menedzser ajánlott az érdeklődők figyelmébe. A sokféle kulturális programra a szemfülesebb, Ausztriából is érkező érdeklődők már jó előre helyet foglaltak maguknak a rendezvénysátorban. A gyermekszínjátszók és a Paprikajancsi bábszínház műsorának nem csupán a gyerekek örültek.

Az akrobatikus rock and roll celldömölki és ikervári táncosai éppúgy, mint a szombathelyi kötélugrók üde színfoltjai voltak a délutánnak. Az évről évre visszatérő egykori ikervári zenész, Norman nosztalgiazenéje megerősítette a „mi ikerváriak" érzést. Természetesen ölelkezésre is sor került, hiszen a rendezvény elnevezése (Ölelkező Rába-völgye) a más népek, tájegységek, népcsoportok kultúrájának befogadását, a nyitottságot szimbolizálja. Ez alkalommal a görög nép kultúrájával ismerkedhettek meg az ikerváriak.

A Pyrgos Görög Zenekar Beloianniszból érkezett. Hamisítatlan mediterrán hangulatban rózsaszirmot hintettek, tányért törtek, majd a bouzoukik különleges muzsikájára a lelkes helyiek együtt táncolták „Zorba, a görög" táncát és más hagyományos görög lánc- és körtáncot. A szervezők gondoltak a mulatós nóták és a népszerű zene kedvelőire is, hiszen Kaczor Ferenc, Dred és Doris, továbbá Mac Arnie is színpadra lépett. A kiegészítő programok közül nagy sikere volt az Ifjúsági Önkormányzat népi játékainak és a Fekete István Állatvédő Egyesület örökbefogadó programjának.

Mindezek mellett halászlé, vad- és sertéspörkölt és egy korsó frissen csapolt sör is dukált – természetesen – ingyenesen az Ölelkező Rába-völgye programsorozat látogatóinak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!