Csehi

2016.11.08. 13:09

Nyugodjanak meg a csehi lakosok! Nem ők fizetik a kutyamentést

Csehi – Nem vesznek el pénzt a csehiektől az elszállított kutyák miatt – tisztázta a helyzetet a polgármester. Vis maior forrásból fedezik a 19 kutya ideiglenes tartását, ha az összeget nem tudják behajtani – egészítette ki az ebekről megjelent cikkünket Nagy László polgármester.

Bakos Ágnes

A cikk itt olvasható!

Egy közlekedési balesetben megsérült a Csehiben élő asszony, 19 kutyájára nem tudott senki vigyázni, sem etetni, sem ellátni az állatokat. Ezért volt szükség arra, hogy a csehi önkormányzattal szerződött cég elszállítsa az ebeket.Amint a polgármester is hangsúlyozta: példásan és gyorsan intézkedett a jegyző asszony.

A kutyák tartása után napidíjat kell fizetni az ebeket gondozó cégnek, addig, amíg a kutyák gazdája jobban nem lesz, és haza nem viszi az ebeit. A rájuk költött összeget aztán visszakapja az önkormányzat a gazdától. Ha nem tudja behajtani az önkormányzat, akkor sem a csehi lakosoktól veszik el a pénzt, hanem a település vis maior keretéből finanszírozzák a rendkívüli kiadást.

– Ha nem fedezi a keret, akkor a Belügyminisztériumhoz fordulunk, vis maior keretből meg tudjuk igényelni. Nem a csehi lakosoktól fogjuk elvenni a pénzt – hangsúlyozta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!