Hírek

2016.11.07. 19:30

Kórházba került a gazda - 19 kutyát kellett elszállítani

Csehi, Gencsapáti - Kórházba került a 19 kutya gazdája, ezért kellett ideiglenesen elszállítani az ebeket. Példásan járt el a jegyző az ebrendész szerint.

Bakos Ágnes

Oltott, chippel ellátott kutyák élnek egy hatalmas falkában Csehi településen. De két napja magukra maradtak: közlekedési balesetet szenvedett a gazdájuk, és nem volt, aki vigyázzon rájuk.

Az illetékes jegyző Ferenczi Endrét riasztotta, aki szerint példás az azonnali lépés. Szombaton este volt ugyanis a baleset, hétfő délelőtt jelezte a megsérült, kórházban lábadozó kutyatulajdonos, hogy nem tudja kire hagyni az ebeit, ezért kellett gondoskodni az ellátásukról a jegyzőnek. Hivatalból, a vonatkozó törvény nyomán - mutatta a papírokat a helyszínen.

A Gencsapáti Kutyaparadicsomba kerültek a kistestű ebek - ez volt az egyetlen megoldás. És ez természetesen csak ideiglenes, addig maradnak, ameddig a gazdájuk fel nem épül és megfelelően el nem tudja őket látni. Addig az önkormányzat finanszírozza a tartásukat, aztán, ha tudják, behajtják a tulajdonoson.

A kutyamentés kicsit körülményes, bár ilyen nagyságrendben nem is jellemző - mondta el Ferenczi Endre. Ahogy az előírás: a jegyző mellett rendőr is jelen volt, amíg összeszedték a kutyákat Ferencziék.

Az egyenruhás dokumentálta az intézkedést, azt, hogy be kellett mászni a kutyákért és egyesével összeszedni őket az udvarról. Nem csoda, hogy ijedtek, hiányzik nekik a gazdájuk, de a törvény rájuk is vonatkozik...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!