Csepreg

2014.09.01. 11:14

Korszerű szennyvíztisztító Csepregen

Ágh Péter, Vas megye országgyűlési képviselője, és Vlasich Krisztián, a csepregi Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottság elnöke közösen jelentették be, hogy hosszú idő után megújulhat a csepregi szennyvíztisztító, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program pályázatán nyertek 406 millió forintot a korszerűsítésre.

Tóth Csongor

Ágh Péter és Vlasich Krisztián a szennyvíztisztítónál Fotó: Cseh Gábor

- Csepreg, Horvátzsidány, Kiszsidány, Zsira és Ólmod nyújtott be közös pályázatot - mondta el lapunknak Vlasich Krisztián. Hozzátette, már korábban is szorgalmazták a korszerűsítést, hiszen a nagy esőzések komoly kihívás elé állítják a településeket. A korábbi ciklusokban végül elsősorban politikai okok miatt nem tudott megvalósulni a beruházás. A túlterhelt szennyvíztisztító rendszer ráadásul a környezetet is szennyezte, az önkormányzat korábban már határozatot hozott, hogy meg kell oldani a problémát. Az öt falu összefogott, és közösen létrehoztak egy szennyvíz-beruházási önkormányzati társulást, 406 millió forintot sikerült most szerezniük. -Dorogi Árpáddal, Zsira polgármesterével közösen tudtunk ismét szakmai eredményt felmutatni -emelte ki Vlasich, majd köszönetet mondott Ágh Péternek, a térség országgyűlési képviselőjének, aki sokat lobbizott azért, hogy a beruházás megvalósulhasson. -

Tavaly száz millió forintos támogatást sikerült szerezni Csepregnek, és a mostani támogatás is óriási előrelépés a település életében -mondta Ágh Péter. Hozzátette: A jövőben is azon kívánnak dolgozni, hogy biztosítsák a város fejlődését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!