régen várt örömhír

2017.11.05. 18:36

Megújul a Zrínyi utca is Csepregen

Hosszú évek várakozása után a Zrínyi utca is teljesen megújul a városban, tovább folytatódik az önkormányzat nagyszabású fejlesztési programja.

Cseszkó Tamás

Munkagépek dolgoznak a Zrínyi utcában, folytatódik az önkormányzat által meghirdetett út- és járdafelújítási program Fotó: Csepregi önkormányzat

Csepreg területén több helyütt is folynak jelentős beruházások.

Az elmúlt években a helyiek nagy örömére a városvezetés megalkotta az út- és járdafelújítási programját, amelynek megvalósítását a város vezetője, Vlasich Krisztián polgármester komolyan is vette, hiszen jelentős eredményeket sikerült elérni – ezekről lapunk is többször beszámolt. A polgármester elmondta, a munkában támogatja a kormány és Ágh Péter országgyűlési képviselő is.

Munkagépek dolgoznak a Zrínyi utcában, folytatódik az önkormányzat által meghirdetett út- és járdafelújítási program Fotó: Csepregi önkormányzat

Tavaly elkészült a Csokonai és a Szombathelyi utca, idén augusztusban pedig a megújult Fehér utcát vehették birtokba a helyiek. Ezen területek korszerűsítése után most újabb öt utcát fejlesztenek.

Az Alkotmány utca kivitelezése mellett párhuzamosan az elmúlt hetekben megkezdődött a Zrínyi utca felújítása is: már nagy erőkkel dolgoznak a munkagépek.

Vlasich Krisztián elmondta: az utca teljes hosszában elvégzi a kivitelező a vízelvezető árkok rekonstrukcióját. Mintegy 1,3 kilométeren újul meg a csatornahálózat. Kotrógépekkel kitisztítják, majd betonalappal burkolják a vizesárkok alját, a könnyebb tisztítás érdekében. A meglévő átereszeket már elbontották, helyükre új, egységes méretű betonátereszeket építenek a kapubejárók elé. A „vizes építkezések” után új aszfaltburkolatot építenek.

Ehhez a kivitelezési szakaszhoz csatlakozik még a Bognár Ignác utca híd utáni része, ahol szintén új esővíz-elvezetési rendszert alakítanak ki 596 méteren.

- Örülnek az itt élők, hiszen hosszú évekig vártak erre a napra, sok álmatlan éjszakájuk volt a por és a szennyeződés okozta kellemetlenségek miatt, amit a mostani beruházás végleg orvosol majd – mondta a polgármester.

A Taksony utca lakói is örülhetnek, hiszen nemsokára ott is elkezdődnek a munkálatok. A város vezetője kiemelte, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program és a Belügyminisztérium segítségével több százmillió forintot költ a város az útjainak és vízelvezető rendszereinek rendbetételére, amelyre a korábbi évtizedekben ilyen nagyságrendben nem volt példa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!