Csörötnek

2015.06.14. 18:25

Ízek mustrája Csörötneken - Tüzesvizek versengtek

Csörötnek - Szombaton a 10. Csörötneki Nyárköszöntő Rábaparty-Kistérségi Halászléfőző Versenyre, vasárnap pedig a Vidék csodái Tüzesvíz Pálinka Mustrára várták az érdeklődőket.

Bajdó Bettina

Szombaton a programok fél 10-kor kezdődtek, a zsűri asztalára a halászlevet délután egyig kellett tálalni. Kocsis Zsolt polgármester elmondta, az idén 14 csapat nevezett be a megmérettetésre. Végül a versenyt a helyi és a szentgotthárdi fiatalokból álló Elit Halakulat nyerte. Ezt követően kulturális műsor kezdődött.

Vasárnap már másfajta programokkal várták az érdeklődőket. A délelőtt a pálinkafőzők szakmai találkozójával, konferenciával telt. Aki akart, betekintést nyerhetett abba is, hogyan lesz a gyümölcsből végül tüzesvíz. 14 óra után kihirdették a pálinkaverseny eredményét, a díjakat V. Németh Zsolt államtitkár adta át. Többféle kategóriában versenyeztek a nedűk, volt például almatermésű, tönköly, ágyas, szőlő, csonthájas kategória is. Az abszolút első helyet a szentgotthárdi Novák Péter szerezte meg almatermésű pálinkájával. Második lett a csonthájas kategóriában induló Muth pálinkafőzde. Harmadik helyen pedig a csörötneki Varga Imre ágyas pálinkája végzett. A győzteseknek az elismerésen túl V. Németh Zsolt is hozott ajándékot.

Kocsis Zsolt polgármester pálinkája törköly kategóriában bronzérmes lett. A díjat V. Németh Zsolt adta át. Fotó: Szendi Péter

Közben a kempingben megnyílt az Őrállók Alapítvány népi kézműves játszóháza. „A múlt kincsei-vidék ízei" címmel ételbemutatóra várták az érdeklődőket. A helyi asszonyok adták össze a receptfüzetbe az étkek elkészítési módját, önszorgalomból erre a napra el is készítették azokat a gasztronómiai élvezetekre vágyóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!