HackYeah

2019.09.20. 17:08

Sikeresen szerepeltek a magyar informatikusok

A tavalyi siker után újra kiemelkedően teljesítettek egy külföldi versenyen, ahová idén is az Input Program támogatásával juthattak ki.

A szervezők 34 informatikus részvételét biztosították Európa egyik legnagyobb programozói megmérettetésén, a varsói HackYeah ötletversenyen.

A csaknem 3 ezer indulónak többek között kommunikációs, környezetvédelmi és kiberbiztonsági kihívásokra kellett megoldásokat találnia.

Háromezer indulóból jutottak dobogóra

A magyarok közül ketten a harmadik helyig jutottak, egy ötfős csapat pedig különdíjat kapott.

Előbbiek azon dolgoztak, hogyan lehet kamerakép alapján egy szervomotor működését segíteni, a különdíjas ötlet pedig a természetes vizek állapotváltozásait követő adatbázis-építésre talált megoldást.

Az Input Program a honlapja szerint 5,5 milliárd forint uniós forrásból indult a magyar infokommunikációs startup, mikro- és kisvállalkozások hatékonyságának, jövedelemtermelő képességének erősítésére, illetve az exporttevékenység ösztönzésére.

A kormány a program keretében segítséget nyújt a termékfejlesztésben, ingyenes képzést és mentorálást biztosít, támogatja a kijutást a nemzetközi piacokra.

Borítóképünk illusztráció: Shutterstock

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában