Keresési trendek 2020

2020.12.09. 12:31

Megmondja a Google, hogy mi érdekel minket (videó)

Éppenséggel ez az az év, amikor olyan gyakran azt kérdeztük, miért?

Forrás: Shutterstock

A mindent maga mögé utasító koronavírus mellett Magyarországon – részletek itt

az amerikai elnökválasztás, online oktatási platformok, a Mintaapák sorozat és palacsintareceptek szerepeltek idén a leggyakrabban a keresések között.

A Google nyilvánosságra hozta 2020-as keresési trendjeit, amelyekből kiderül, hogy mi érdekelte a világot és a magyar internetezőket idén. A top 10-es listák több mint 70 ország legnépszerűbb témáit fedik le többek között a popkultúra, sport, zene, politika és hírek terén.

Míg a „koronavírus” a legnépszerűbb keresőszó volt világszerte, többen rákerestünk arra is például, hogy „miért covid-19-nek hívják?” és „miért fontos a mentális egészség?” jobban, mint bármikor valaha. Kutattuk emellett a kapcsolódást, egymás segítésének különböző módjait, például azt, hogy miként támogathatjuk a frontvonalban dolgozó egészségügyi dolgozók munkáját, vagy hogyan segíthetünk az ausztráliai tűzvész, a Bejrútot pusztító robbanás által sújtott embertársainkon. Még akkor is, amikor oly sokan otthon maradtunk, kerestük annak módját, hogy kapcsolatba lépjünk, támogassuk és jobban megértsük egymást.

A körülöttünk zajló események ellenére kíváncsiságunk nem lankadt, olyan dolgokra is rákerestünk, mint például: „miért álmodnak az emberek?” és „miért vörös a Mars?” Optimisták maradtunk és kreatívan töltöttük az időnket:

a „kovászos kenyér receptje” megdöntötte minden korábbi keresési rekordját.

Egy zűrzavaros év végéhez közeledve 70 ország népszerű kereséseibe nyerhetünk betekintést. Nézze meg közelebbről az év keresési trendjeit a Google.com/2020 oldalon.

2021-re tekintve egy dologban biztosak lehetünk: a keresést folytatni fogjuk.

A magyar listák

A magyar lista élén várható módon a Covid-19-hez kapcsolódó koronavírus kifejezés áll, ehhez kapcsolódóan a top 10-es listában szerepel a koronavírus-térkép, a Magyar Közlöny, illetve az online oktatást segítő Google Classroom és Redmenta alkalmazás is. A legfelkapottabb keresések második helyén az amerikai elnökválasztás szerepel.

A sorozatok közül a Mintaapák, a Bátrak Földje és a Mellékhatás voltak a legkeresettebbek, a könyvek között a Kisasszonyok, a 365 nap és a Vaják kerültek az élre. A sportesemények között a Magyarország-Izland mérkőzés és a Kézilabda EB, a videójátékok közül pedig az Among Us és a Valorant érdekelték leginkább a magyar internetezőket.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!