Újra fenn

2020.12.10. 14:51

Őket küldi a Holdra 2024-ben a NASA (videó)

Az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) bejelentette a 2024-ben induló Artemis holdmissziójába beválogatott űrhajósok első csoportját.

Cape Canaveral, 2020. december 10. Aa amerikai ûrkutatási hivatal (NASA) 2024-ben induló Artemis holdmissziójába beválogatott ûrhajósok egy csoportja a Cape Canaveral-i Kennedy Ûrközpontban 2020. december 9-én. Az ûrhajósok neve: Jessica Meir, Joe Acaba, Anne McClain, Matthew Dominick, és Jessica Watkins (b-j). MTI/AP/John Raoux

Forrás: MTI/AP

Fotó: John Raoux

A 18 asztronauta között fele-fele arányban vannak nők és férfiak. Nem véletlenül.

A kiválasztott űrhajósok névsorát Mike Pence amerikai alelnök ismertette a Nemzeti Űrtanács találkozóján a floridai Kennedy Űrközpontban.

A 18 asztronauta között vannak olyanok, akik már jártak a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) és olyan újoncok is, akik még sosem voltak az űrben.

A szerdai rendezvényen felszólaló Jim Bridenstine, a NASA igazgatója elmondta, hogy ez csupán az első csoportja az Artemis program asztronautáinak.

Az amerikai űrügynökség azt tervezi, hogy

2024-ben egy férfit és egy nőt juttatnak a Hold déli sarkára.

Ez lesz az első alkalom 1972 óta, hogy ember érkezik a Holdra.

Bridenstine szerint a NASA célja fenntartható jelenlétet létrehozni a Holdon, beleértve egy holdbázis megépítését.

Our " target="_blank" rel="noopener noreferrer">@NASAArtemis program will play a critical role in the new National Space Policy, working with commercial and international partners to establish a permanent presence on the Moon. More: https://t.co/8lmEIvMDME pic.twitter.com/JdpVqLoLx6

Borítóképünkön az Artemis holdmissziójába beválogatott űrhajósok egy csoportja a Cape Canaveral-i Kennedy Űrközpontban. Az űrhajósok neve: Jessica Meir, Joe Acaba, Anne McClain, Matthew Dominick, és Jessica Watkins (b-j)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!