Digitália

2022.12.08. 05:00

Kiberbiztonsági podcastet indított az SZTFH

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága „Minden kiberül” címmel rendhagyó kiberbiztonsági podcastet indított.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Drazen Zigic

A sorozat elsődleges célja a kiberbiztonsági tudatosítás és szemléletformálás.

A podcast témái között az aktuális kiberbiztonsági trendek, fenyegetések és csalások ismertetése mellett, megtörtént eseteket is feldolgozunk. Legfőbb célunk, hogy felhívjuk az állampolgárok figyelmét a kibertérből érkező veszélyekre, valamint az, hogy hasznos ötletekkel segítsük a felhasználók védekezését – mondta Dr. Bencsik Balázs, az SZTFH kiberbiztonsági igazgatója.

A műsorokban az SZTFH szakértői ismert  személyek és véleményvezérek segítségével mutatják be a kiberbűnőzők legújabb módszereit, és beszélik át a vendégek személyes tapasztalatait. A podcast első adása a Hatóság „Mutass piros lapot a kiberbűnözőknek” elnevezésű figyelemfelhívó tudatosító kampányának szerves része, amely a jelenleg is zajló labdarúgó-világbajnoksághoz köthető online csalási módszereket mutatja be.

A „Minden kiberül” december 6-tól a népszerűbb podcast platformokon, valamint az SZTFH weboldalán is meghallgatható. A műsor készítői tervek szerint kéthetente jelentkeznek új adással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!