fáradhatatlanul dolgozik

2021.06.20. 17:12

Rekordáron kelt el egy ausztrál kelpie egy munkakutya aukción

A korábbi rekord 18 900 font (7,7 millió forint) volt, amelyet egy border collie-ért fizettek ki tavaly Nagy-Britanniában.

Sheep dog working sheep..

Forrás: Shutterstock

Fotó: John Carnemolla

Világrekordot jelentő 35 200 ausztrál dollárért (7,8 millió forint) kelt el egy ausztrál kelpie egy hétvégi online munkakutya aukción.

Az Eulooka Hoover nevű kétéves kant egy névtelenséget kérő juh- és marhatenyésztő vásárolta meg – írja a BBC hírportálja.

Tenyésztője és trénere, David Lee szerint Eulooka Hoover ösztönösen jól bánik a jószágokkal. „Kedvesen viszonyul hozzájuk és pontosan érti, hogy mi történik. Képes beindítani a nyájösztönüket és békésen rávenni őket arra, hogy azt csinálják, amit kell, egyszerűen ilyen a természete” – mondta Lee.

A munkakutyák esetében a korábbi rekord 18 900 font (7,7 millió forint) volt, amelyet egy border collie-ért fizettek ki tavaly Nagy-Britanniában.

Az ausztrál kelpie egy pásztorkutya fajta, amelyet fáradhatatlan munkakedv jellemez. Eredete a 19. századig nyúlik vissza.

A Casterton Kelpie Association szokásos évi aukcióján 51 munkakutyára és kölyökre licitálhattak az érdeklődők. Egy kölyök kelpie az aukció történetében rekordot jelentő 9050 ausztrál dollárért kelt el.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!