A Papa mása

2022.07.22. 15:10

Több mint százan neveztek be az idei Hemingway-hasonmásversenybe

Elkezdődött csütörtökön Key Westben a 41. Hemingway-hasonmásverseny. Idén a híres amerikai író 135 szakállas mása pályázik a címre.

A Key West-i Hemingway Napok részeként megszervezett verseny kezdetét hagyományosan Hemingway július 21-i születésnapjára időzítették.
Az író az 1930-as években élt és alkotott a floridai szigeten, egyebek mellett az Akiért a harang szól című regényét is ott írta.
A hasonmások csütörtök este a Sloppy Joe's Bar színpadán vonultak fel a korábbi győztesekből álló zsűri előtt. Hemingway gyakran iszogatott ebben a bárban barátaival.
A hasonmások többségének olyan szakálla volt és úgy öltözködött, mint utolsó éveiben a Papának becézett író.

A nevezők egy csoportja életet is mentett, amikor kiszabadította és visszaengedte a tengerbe a sziget Sombrero Beach partszakaszánál a halászzsinórokba gabalyodott, Papának becézett teknőst.  

A hasonmásverseny második fordulóját pénteken tartják, a győztest szombat este hirdetik ki.

Szerdán este kihirdették a Lorian Hemingway Novellapályázat győztesét is. Missouri állambeli St. Louisból származó Nick Henke A Lot of Carrefours című írása 775 amerikai és nemzetközi pályaművet utasított maga mögé. 

A győztest Ernest Hemingway unokája választotta ki.

A Hemingway Napok vasárnap zárulnak. Addig még a spanyol bikafuttatások mintájára rendezett, műbikákkal megtartott bikafuttatás és a Key West Marlin Tournament elnevezésű horgászverseny is várja a közönséget.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!