Életmód

2013.03.18. 10:42

Baba-mama klub jött létre a szombathelyi templom új szárnyában

Szombathely - Baba-mama klub alakult a Batthyány- Strattmann Lászlóról elnevezett templom közösségi épületében. Amíg a gyerekek játszanak, az anyukák teát főznek, pogácsát sütnek.

Kovács Eszter

Az oladi katolikus templom közösségi egységét tavaly október 13-án adták át. Az új épületszárnyban helyet kapott egy nagy, közösségi terem, ahol korszerű konyhát is kialakítottak. Az új épületrész ünnepek, szervezett programok, egyházi és közösségi szertartások alkalmával élettel telik meg.

Az oladi templomhoz hozzáépített épületszárnyban immár három hónapja baba-mama klub is alakult. Gerölyné Szabó Julianna, a klub vezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy minden szerdán délelőtt 10 órától várják a kisgyermekes édesanyákat. A klub ötlete egy mise utáni beszélgetésen vetődött fel, ahol megkérték őt, hogy „apostolkodjon” az ügyben. A klub vezetője, aki maga is négygyermekes édesanya, tájékoztatott arról is, hogy immár egyre többen vesznek részt a kötetlen, ingyenes programon, amelyre több ikerpár is érkezik. Amíg a csecsemők, kisgyerekek játszanak a szőnyegen, addig az édesanyák teát főznek, vagy pogácsát sütnek. Megjegyezte: hasznosak a közösen eltöltött délelőttök, amelyeken az anyukák megvitatják problémáikat, megbeszélik örömeiket.

Egyre több anyuka hozza el gyermekét a foglalkozásra

Gaál Sándor, az oladi templom plébánosa elmondta, hogy a közösségi ház a lakótelepen élőket kívánja összefogni. Eddig is több programot szerveztek fiataloknak, felnőtteknek és családosoknak egyaránt. Nem feltétlenül vallásos jellegű foglalkozásokat tartanak a közösségi épületben, de jó szívvel látják, ha az emberek Isten felé fordulnak. A plébános örömét fejezte ki amiatt, hogy a környéken élő édesanyák szerdánként immár egyre nagyobb létszámmal vesznek részt a baba-mama klub foglalkozásain. Megjegyezte, ez nagy mértékben köszönhető a klub vezetőjének, Gerölyné Szabó Juliannának, aki egy kitűnő emberi adottságokkal megáldott személy, s akihez kérdésével bátran fordul minden édesanya.

A plébános a baba-mama klub életre hívását azért tartotta fontosnak, hogy legyen egy hely, ahol az amúgy is a gyerekneveléssel szűkebb élettérbe kerülő édesanyák összejárhatnak, és felszabadultan beszélgethetnek egymással.


A Batthyány-Strattmann Lászlóról elnevezett templom új közösségi házában szerda délelőtt 10 órától várják a csecsemőikkel, kisgyermekeikkel érkező édesanyákat. A teremben amíg a gyerekek a játszószőnyegen játszanak, az anyukák beszélgetnek egymással, és a konyhában teát főznek a kicsiknek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!