Életmód

2014.03.09. 15:50

Fókuszban a rekreáció

Szombathely és környéke rekreációs életének és egészségfejlesztő programjainak szervezésében, kivitelezésében aktív szerepet vállal a Közép-Kelet Európai Rekreációs Társaság (KERT) szombathelyi csoportja.

Simon Erzsébet

2012. augusztus 27-én alakult meg a Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság Szombathelyi Kreatív Csoportja. A rekreációs tevékenységeket szervező nemzetközi társaság helyi bázisát a Nyugat-magyarországi Egyetem Sporttudományi Intézetének oktatói és hallgatói alkotják, élükön dr. Polgár Tibor egyetemi docenssel, aki a KERT elnökségi tagja és a Sporttudományi Intézet vezetője, valamint Nagyváradi Katalin tanársegéddel, aki a helyi csoport vezetője. Az utóbbival beszélgettünk a a megalakulásuk óta eltelt időszakról.

Dr. Polgár Tibor a spotlövészet rejtelmeibe vezette be az érdeklődőket (Fotó: KERT)

– A csoport  létrehozása e-lőtt tájékozódtunk a többi „KERT-bázison” – Szegeden, Egerben – zajló programokról, eseményekről, és ehhez igazodva alakítottuk ki a saját arculatunkat, mely természetesen igazodik a KERT céljaihoz. Szerencsére rendelkezünk jó néhány olyan, a rekreációhoz köthető helyi specifikummal, melyeket felhasználunk a programjaink tervezése és lebonyolítása során. Már a kezdetekkor támogatást kaptunk a NYME SEK könyvtárától – amely idén elnyerte a Minősített könyvtár címet –, ott a munkatársak szívesen adnak helyet az előadásainknak.

– A külső helyszínen megrendezett programok tekintetében ki kell emelni a közelben lévő fürdőket, melyek közül a Büki Gyógy- és Élménycentrum adott otthont a csoport megalakulásának, s azóta számos rendezvényünk helyszíne is volt. Az outdoor rekreációs tevékenységeket a közeli kalandparkokba visszük, például a Holdfényligetbe, az idén pedig a Kristálytorony családi napján kínálunk majd különféle rekreációs programokat. Sikerült partnernek megnyerni az Agora Szombathelyi Kulturális Központot, így a szellemi rekreációs tevékenységekben is támogatást kapunk a jövőben. Technikai segítségükkel tudtuk bemutatni flashmobunkat a mellrák elleni világnap alkalmából.

A KERT-csoport tucatnál is több előadást szervezett az egészséges életmódhoz, rekreációs tevékenységekhez kötődően, legutóbb például dr. Polgár Tibor elnökségi tag, többszörös országos bajnok sportlövő vezette be a népes hallgatóságot a sportlövészet rejtelmeibe. Az egészségfejlesztő programok az idén is folytatódnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!