Életmód

2014.07.13. 14:30

A biotermékeket logóval jelölik

Egyre többen vannak a biotáplálkozás elkötelezett hívei. A valódi biotermék ellenőrzött körülmények között termelt, semmilyen műtrágyát és szintetikus, toxikus anyagot nem tartalmaz.

Simon Erzsébet

Nyáron színes, illatos, vitamindús gyümölcsök hada árasztja el a piacokat: ilyenkor különösen érdemes odafigyelni, hogy valójában mit takarnak a bio jelölések. A bio minősítés feltételrendszerét rendkívül szigorú jogszabályok határozzák meg. A minősítéssel ellátott termékek olyan ionizáló sugárzással nem kezelt, géntechnológiával nem módosított produktumok, melyek ellenőrzött biogazdaságokból származnak. A biotermékek jóval több odafigyelést igényelnek, így drágábbak is, ezért vásárláskor érdemes odafigyelni, hogy valóban jól válasszunk. A termékeken mindig a Biokontroll Hungária logóját keressük: Magyarországon ez a szervezet tanúsítja a bio jelölés hitelességét. A biopiacokon kizárólag ellenőrzött biotermékeket forgalmaznak. Itt a boltokkal szemben nemcsak tartós áru, hanem friss zöldség, gyümölcs is kapható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!