Életmód

2015.03.13. 20:41

A szabadidő aktív eltöltése szempontjából is tökéletes választás lehet a kerékpár

Itt az idő, hogy nyeregbe pattanj te is. Az igazán megszállott bringásoknak a téli időszak, a jég és a fagy sem jelentett akadályt, hogy nyeregbe pattanjanak.

Unger Tamás

Immáron a tavasz beköszöntésével neked sem jelenthet gondot egy hétvégi bringázás a családdal, egy nagyobb túra a barátokkal, vagy hogy a kocsidat lecseréld, és bringázz akár a munkahelyedre is.

A szabadidő aktív eltöltése szempontjából is tökéletes választás lehet a bringázás. Ezzel jót teszünk a testünknek, hiszen mozgunk, sportolunk és a lelkünknek is jót tesz, hiszen kint lehetünk a természetben, ki tudunk kapcsolódni és megismerhetünk új helyeket, tájakat, valamint új szemszögből szemlélhetjük a környezetünket. A komolyabb sportteljesítményre vágyóknak pedig csak ajánlati tudom a Kőszegi-hegység betekerését.

Ahogy sokan mások, Dóri is gyakran pattan nyeregbe. Fotó: Unger Tamás

Ha már sikerül beiktatni a hétvégéinkbe és a szabadidőnkbe a bringázást, akkor jöhet az igazán nagy lépés: járjunk munkába is bringával. Ilyenkor jönnek a megszokott kifogások: fáradt vagyok, megizzadok, megfázok, megázok, elkések.

Magyarországon van egy szuper kampánysorozat, a BAM, vagyis a bringázz a munkába kampány. Évente két alkalommal szervezik meg, tavasszal és ősszel. Célja nem más, minthogy arra buzdítsák a munkába és iskolába járókat, hogy a bringájukat válasszák más alternatív közlekedési eszköz helyett. Az oldalukon lehet profilt létrehozni, ahol folyamatosan fel tudjuk tölteni, hogy mennyi a megtett kilométerünk napról napra. Aki teljesíti a kampányt, oklevélben részesül. Lehet egyénileg indulni vagy pedig csapatban.

Szuper jó ötletnek tartom, hogy az embereket buzdítsuk egy kicsit a bringázásra, ennyivel is növeljük a napi mozgásadagunkat, vagy jó módszer lehet arra is, hogy a cégek dolgozói ezáltal összekovácsolódjanak, hogy együtt menjenek munkába bringával és együtt teljesítsék a célt.

Ha kedvet kaptál hozzá, csatlakozz te is! Én is csatlakozni fogok, azt garantálom!

Bringázásra fel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!