Életmód

2016.12.12. 16:29

Új módszer az Alzheimer gyógyítására

A fények, mégpedig a villogók lehetnek az agy megmentésének kulcsfigurái.

A villogó LED-fények képesek lehetnek az Alzheimer kezelésére, legalábbis az derült ki abból a kísérletből, amit kutatók egereken végeztek el, 40 MHz-es frekvenciát használva. Az eredmények alapján megállapítható, hogy a betegség korai szakaszában egyórás ledes fényterápiával már mérhetően csökkenthető az agyban a béta-amiloid fehérje szintje, illetve előrehaladott szakaszban egyhetes kezeléssel drasztikusan csökken a mennyisége - olvasható a 24.hu cikkjében.

A béta-amiloid a jelenlegi kutatások szerint az Alzheimer-kór egyik legfontosabb okozója. Felhalmozódása plakkokat alkot, melyek kóros esetben az agyműködést gátolhatják. A villódzó fények gamma oszcillációval stimulálhatnak, segítve a mikrogliáknak nevezett immunsejtek kialakulását, melyek viszont sikerrel takaríthatják ki az amiloidokat, visszaalakítva őket a plakkok ellen harcoló immunsejtekké.

Mindez elég ígéretesnek tűnik, ám a csapat még mindig azt kutatja, hogy vajon embereken is működhet-e a kezelés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!