időjárás

2017.09.11. 22:20

Az időjárásra érzékenyek fejfájós napok előtt állunk a nyugati országrészben

Mozgalmas, változékony, őszi időjárás ígérkezik Szombathelyre. A legfontosabb a réteges öltözet, és szükség lesz az esernyőre.

Bakos Ágnes

sdfbsdfbsdfb Foto: sdf

- Frontok jönnek-mennek, hideg-, meleg- és kettős front is lesz a héten – ismertette Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője. A kedd és a péntek látszik a hét leghűvösebb napjainak: 15-18 °C körül lehet a maximum-hőmérséklet. Szerdán és csütörtökön kellemesebb időjárás látszik: 22-25 °C körül mérhetünk. A hétfői után csütörtökön érkezik egy újabb front, annak nyomán lesz hidegebb ismét.

Szombatra és vasárnapra 19-10 °C-os maximum látszik Szombathelyre, inkább a hétvége első napja hozhat kirándulóidőt, aztán vasárnap délután érkezik a hét harmadik frontja. Ami biztos, az a szél: a frontos napokon az északi, előtte a nyugat-délnyugati szél lesz élénk, olykor erős. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Szombathelyre kiadott prognózisa szerint 20 milliméternyi csapadék összejöhet. Pétervári Tibor elmondta: a viszonylag nagy mennyiségű csapadék jól jöhet a földeken: a már kiszórt gyomirtó szert bemossa a talajba az esővíz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában