Őrség

2017.09.12. 10:00

Biciklis fejlesztések előtt áll az Őrség

Jövő nyáron már jelzett úton lehet Ausztriából az Őrségen át a Balatonra kerékpártúrázni – ezt ígéri Révész Máriusz, a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos.

Bakos Ágnes

ghnfghnfghnfgh Foto: fg

Hosszúra nyúlt megbeszélést folytattak a térség biciklis fejlesztéseiről – számolt be őrségi biciklitúrája után Révész Máriusz. A kormánybiztos a hétvégén járt Vas megyében, az Őrségi Kerékpáros és Természetbarát Egyesület tagjaival biciklizték körbe az Őrség és Vendvidék legszebb tájait, megfordultak Szlovéniában is. Őriszentpéter, Szalafő, Kétvölgy, Hodos, Kapornak, Bajánsenye – ezek voltak a főbb települések az útvonalon.

A rendezvény a Kerékpárral 7 határon át programsorozat része volt, azt támogatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – emlékeztetett a kormánybiztos.

Dicsérte az őrségi bicikliseket: az egyesület rendszeresen szervez kerékpáros és gyalogos túrákat, és mára kialakult egy negyven-ötven fős alapcsapat, akikhez folyamatosan csatlakoznak mások is.

A túrán több meglepetés is érte a politikust.

Az egyik az volt, hogy az egyesület lelkesedésből kitáblázott hat kerékpáros-túraútvonalat az Őrségben, amelyek már majdnem elkészültek, sőt még térképet is készítettek hozzá. Kiemelte beszámolójában, hogy a térség polgármesterei nagyon lelkesek és támogatók a biciklizéssel kapcsolatosan. – Belefutottunk egy fogathajtóversenybe, ahol V. Németh Zsolt országgyűlési képviselőbe botlottunk – említette meg a hegyhátszentjakabi kitérőt Révész Máriusz.

- Az egész Őrség és Vendvidék hihetetlenül szép és gondozott, a Vadása-tó kiszolgálólétesítményei, az étterem, a lángosos mellett sok felkapott üdülőhely hasonló intézményei elbújhatnának – összegezte a kormánybiztos.

Eszmecsere is belefért a programba: a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség tagjaival, helyi szervezetekkel, polgármesterekkel egyeztetett Révész Máriusz.

- Megegyeztünk abban, hogy jövőre a három kerékpáros vándortábor útvonalainak egyikét itt fogjuk kialakítani. Megbeszéltük azt is, hogy a kerékpáros civilek végigjárják az EuroVelo 14 tervezett nyomvonalát, s ha szükséges, javaslatot tesznek a kiigazításukra. Mi pedig azt vállaltuk, hogy jövő tavasszal ki is táblázzuk ezt, így jövő nyáron már jelzett úton lehet Ausztriából az Őrségen át a Balatonra kerékpártúrázni – írta a kerékpározás népszerűsítéséért is felelős kormánybiztos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában