f1

2015.01.17. 10:50

Vergne szívesen kipróbálná magát LMP1-ben

Vergne nem zárja ki a WEC-ben indulás lehetőségét.

Tajthi Andrea

Fotó: Scuderia Ferrari

Jean-Eric Vergne vallja, hogy még mindig egyike a világ legjobb autóversenyzőinek.
Három évet töltött a Toro Rossonál, mára azonban nem maradt ott maradása. Végül a Ferrari szerződtette le, tesztpilótának, ám javarészt szimulátorozás teszi majd ki az idejét.

"Még mindig van jövőm a Forma-1-ben." - mondta Vergne az Auto Hebdonak. "Idén értékes technikai ismeretekre fogok szert tenni, ami némileg más, mint amit a volán mögött tapasztal az ember, a pályán. Még nem akarok 2016-ról beszélni, és arról, hogy ismét ülést kaphatok-e majd, mert most az a célom, hogy hozzájárulhassak a Ferrari újbóli sikereihez."

Vergne emellett versenyez a Formula E-ben, és nem zárja ki annak az esélyét sem, hogy belekóstol a WEC-be is.

"Az Endurance (WEC) egy érdekes bajnokság. Az LMP1 nem is áll messze a Forma-1-től, és persze nem lenne 'káros', ha pályán is versenyeznék. Mondjuk, nem lenne rossz, ha kapnék LMP1-es lehetőséget, és a Formula E-ben is folytathatnám."

Sokan még mindig nem tudják értékelni a Formula E-t, Vergne azonban élvezi az ott versenyzést.

"Elég nehéz (az autó), de ez még csak az első év, szóval szerintem sokat fejlesztenek majd még az autókon a jövőben. Eléggé más ez (mint a Forma-1), de az autónak még mindig négy kereke van, és egy kormánya, ami a legfontosabb."


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!