f1

2015.02.23. 14:02

A nagyok leszavazták a "félkonstruktőröket"

Három csapat közösen tervezne autót a költségcsökkentés érdekében.

Tajthi Andrea

Fotó: Sauber Motorsport AG

Három kisebb csapat állítólag azzal az ötlettel állt elő, hogy költségcsökkentésük jegyében "félkonstruktőri" csapatként versenyeznének.

Az FIA nem régiben megbízta a McKinsey multinacionális tanácsadó céget, hogy elemezzék ki az F1-es csapatok pénzügyi helyzetét. Megállapították, hogy a költségek tekintetében radikális változtatásra van szükség.

Monisha Kaltenborn a Sauber részéről elmondta, hogy a tanácsadó céggel való megbeszélés során arra jutottak, hogy a szóban forgó három csapatnak össze kellene dolgoznia.

A német Auto Motor und Sport értesülései szerint a Sauber, a Force India és a Lotus "félkonstruktőrként" versenyeznének. Ez pedig azt jelenti, hogy közösen terveznék meg autóikat, közösen használnának szélcsatornát, hogy alacsonyabb költség mellett alkossanak meg egy-egy sztenderd autót, majd ezt követően már egyénileg fejlesztenék azt tovább.

Michael Schmidt tudósító azonban hozzátette, hogy a top csapatok elutasították ezt a javaslatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!