f1

2015.02.13. 10:07

Bottas bajnoknak született

Így látja Pat Symonds, és azt is kifejti, miben nyilvánul ez meg.

Tajthi Andrea

Fotó: Glenn Dunbar/ Williams F1

A Williams technikai igazgatója, Pat Symonds szerint Valtteri Bottas olyan bajnoki génekkel bír, mint amit Ayrton Sennában vagy Michael Schumacherben látott.

Bottas remekül teljesített 2014-ben, hatszor állt dobogóra és negyedik lett a bajokságban. Sir Frank Williams korábban már említette, hogy világbajnokot lát a finn versenyzőben, ezt pedig most Symonds is megerősítette.

"Amit azokban a nagy versenyzőkben láttam, akikkel korábban együtt dolgoztam, azt látom Valtteriben is." - mondta Symonds. "Amolyan 'bajnoki génjei' vannak. Ilyen például a részletekre való odafigyelés és a munkamorál. Ezek a dolgok nem jönnek könnyen. De Valtteriben látom ezeket. Minden esélye meg van arra, hogy egy nap bajnok legyen."

De mik is azok a "bajnoki gének"?

"valójában ez több tényezőt takar. Nem csak a vágyat arra, hogy nyerjen a versenyző, hanem mély szenvedélyt és a meggyőződést, hogy meg tudja csinálni. Úgy gondolom, hogy vannak most itt olyan versenyzők, akik piszkosul gyorsak, de időnként kételkednek magukban - és abban a pillanatban, mikor egy sportoló kételkedni kezd magban, le is győzik."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!