f1

2015.04.27. 14:04

2014-et még veszteséggel zárta a Williams

A 2013-as szereplés rányomta a bélyegét a 2014-es pénzügyekre

Tajthi Andrea

Fotó: Steven Tee/LAT Photographic

A Williams Grand Prix Holdings még 34,3 millió fontos veszteséget jelentett 2014-re vonatkozóan, de előrejelzéseik szerint a következő év sokkal jobb pénzügyi eredményt mutat majd.

A bevételek 130 millió fontról 90 millióra csökkentek, de a tavalyi jó eredményeknek köszönhetően idén megnőttek a szponzoroktól és a kereskedelmi jogokból származó bevételek is.

Egy közleményben a cég megjegyezte: "2013-ban, pár gyenge teljesítményt mutató év után a Williams módosított stratégiáján, hogy jobban tudjon teljesíteni a Forma-1-ben, és profitáló vállalkozás lehessen. Következésképpen, mint az várható volt, a 2014-es szezon átmenet volt, a negatív pénzügyi eredmény pedig a sport magasabb költségeinek köszönhető, hiszen az eredményekért járó kereskedelmi díjakat csak utólag osztják ki."

"A bevételek csökkenését a Forma-1-es működés magasabb költségei eredményezték. A bevételcsökkenés több, mint fele annak köszönhető, hogy 2014-ben a 2013-as eredmények határozták meg a pénzügyi helyzetet, és a konstruktőri bajnokságban 2013-ban szerzett 9. helyünkért jelentősen kevesebb pénzt kaptunk, ezért tavaly a Williams Hybrid Power céget is el kellett adnunk."

Mike O'Driscoll hozzátette: "A 2013-as szezon felénél ambiciózus lépéseket tettünk a stratégiánk megváltoztatásáért és annak erősítéséért a Forma-1-es csapatunkat illetően, és egy erős, profitáló Advanced Engineering vállalatot hoztunk létre. 2014-ben nagyon jó eredményeket értünk el, befektettünk az emberekbe, létesítményekbe, technológiába, mely remélhetőleg szilárd alapot biztosít majd a jövőben. A csoport pénzügyi teljesítménye 2014-ben még az azelőtti három év gyenge teljesítményét tükrözte, köszönhetően a kereskedelmi jogokból származó alacsony hányadnak és a kevesebb szponzori pénznek. Az elmúlt év azonban kedvezően hatott pénzügyeinkre."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!