f1

2015.04.16. 13:04

Tatiana Calderon: Nincs elég női versenyző a rajtrács feltöltéséhez

Calderon Susie Wolff véleményét osztja – már ami a női Forma-1-et illeti.

Kovács Noémi

Fotó: facebook/ Tatiana Calderon

A 22 éves kolumbiai versenyzőnő jelenleg a Carlin F3-as csapatában versenyzik, ennek ellenére ellentétes véleményen van a Lotus újdonsült női tesztversenyzőjével, Carmen Jordával. A spanyol versenyzőnő ugyanis üdvözölte Bernie Ecclestone ötletét, miszerint létrehozna egy női mezőnyből álló, F1-stílusú rajtrácsot.

Azonban már Suzie Wolff sem értett ezzel az ötlettel egyet és most Calderon is azon véleményének adott hangot, miszerint jelenleg nincs is elég aktív versenyzőnő ahhoz, hogy egy ilyen szériát létre lehessen hozni.

„Még nem látok elég lányt ebben a sportban, így nem hiszem, hogy létre lehetne hozni a saját rajtrácsunkat. De amúgy sem gondolom úgy, hogy összességében szükség lenne egy teljesen női bajnokságra, mert képesek vagyunk arra, hogy a legmagasabb szinten versenyezzünk.” – kezdte a Carlin versenyzője.

„Nem úgy kell ezt nézni, hogy ez keményebb a lányok számára. Csak húsz hely van az F1-es rajtrácson, és a srácok számára is kihívás. Ez nem azért van, mert nők vagyunk, hanem egyszerűen nehéz eljutni arra a szintre. És persze szükség van az inspirációra, ami azt jelenti, hogy szükségünk van egy nőre a Forma-1-ben.  De azt hiszem eljött az idő. Egyre versenyképesebbek vagyunk és ha egyszer odaérünk, biztos vagyok benne, hogy felvesszük a versenyt a többiek és több nő lesz a Forma-1-ben.” – fűzte hozzá Calderon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!